Wednesday, October 4, 2017

ARMSTRONG

Kerry Carlock i Nicholas Lund-Ulrich sa filmom ARMSTRONG pokazuju da u američkoj kinematografiji i dalje vlada najveća domišljatost kad je reč o niskobudžetnom filmu. Ovog puta reč je o niskobudžetnom superherojskom filmu što ga čini dosta zanimljivim u aktuelnoj klimi.

ARMSTRONG nije parodija na superherojski film ali jeste zanimljivo pronalaženje ugla iz kog će se taj milje na drugačiji način prikazati. Glavni junaci su radnici losanđeleske hitne pomoći kojinailaze na povređenog čoveka posle velike ekspolzije za kog se ispostavlja da je obdaren nadljudskim moćima i uključen u obračun sa jednom mračnom organizacijom koji se vodi daleko od očiju javnosti.

Carlock i Lund-Ulrich daju protagonizam "običnim ljudima" koji žive pored superheroja i ne samo da menjaju ugao u pogledu toga ko im je fokalizator već opoemraju ugao i u tom pogledu što se dosta akcije dešava u off-prostoru, dok su junaci u zaklonu itd.

Ono što nedostaje filmu ARMSTRONG da bi u potpunosti bio ono što je želeo a to je sjajno niskobudžetno iznenađenje jeste dovitljiviji scenario. Pisci su se zaustavili negde na nivou koncepta i nisu dalje radili na tome što je šteta jer su sa ovom postavkom mogli da naprave još živopisnije karaktere. Stoga ovaj film neće imati potencijal za crossover, mada neće nužno ni smoriti casual moviegoera. Svakako da treba da ga vide svi oni koje zanima low budget filmmaking.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment