Sunday, April 22, 2012

PARADISE NOW

Oskar za strani film ne garantuje reditelju da će mu sledeći film imati smisla, pogledajmo Florian Von Donnersmarcka, ali ipak Hany Abu Assad, reditelj filma PARADISE NOW je skončao sa marginalnim DTV naslovom koji po svom profilu više leži nekom isluženom DTV delatniku profila Brada Mirmana, recimo.

Jeffrey Dean Morgan predvodi pristojnu glumačku ekipu u kojoj su još i Mickey Rourke, Miguel Ferrer, Liliy Taylor i Mark Margolis u priči o "kuriru" koji za 100 000 dolara treba da doturi paket misterioznom kriminalcu. Scenario je krajnje konfuzan, dosadan, istovremeno pretenduje na pažnju gledalaca a izneverava je na svakom koraku, a pojedine scene deluju kao da su improvizovane na licu mesta u skladu sa ambijentom i fazom priče u kojoj su se našle, i često nemaju nikakvo pokriće u onome što smo do tada videli.

Izuzev jedne zanimljive scene torture koja donosi nešto novo, uopšte nije jasno šta je u tom scenariju privuklo Hany Abu Assada.

Što se glumaca tiče, niko od njih do sada nije previše izbegavao promašaje ovog tipa i njihovo bauljanje po ovom projektu u suštini ima smisla. Oni, kao i obično kad je reč o ovakvim projektima, deluju kao potentan repromaterijal za nešto bolje. Sa rediteljem takve reputacije zaista je neobično da nešto bolje nije snimljeno...

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment