Sunday, April 15, 2012

DRAGON EYES

Pogledao sam DRAGON EYES Johna Hyamsa i žao mi je što njegova karijera ne napreduje na način na koji je trebalo. Naime, posle trećeg UNIVERSAL SOLDIERa a svakako i zahvaljujući porodičnoj reputaciji, Hyams je ipak morao da postane reditelj ambicioznijih DTV filmova. Koliko god after Dark produkcija u kojoj je urađen DRAGON EYES imala iza sebe korporativno zaleđe, ovaj film je prilično dno i izuzev par podnošljivih tuča, spada u red substandardnih filmova sa Van Dammeom, između ostalog i zato što je ovo naslov u kome Van Damme igra sporednu ulogu mentora.

Glavnu ulogu igra Cung Le oko koga je postojao veliki i poptuno neosnovan hype. Ne samo da je drvo javorovo kao glumac nego i izgleda prilično bezveze i spada u red martial artista koji su zaista zalutali na film, u ravni sa Gidrom i Ron Marchinijem. Peter Weller ima žalosnu rolu negativca u filmu koji po svim elementima nije dorastao njegovom imenu, koliko god njegova karijera bila mrtva.

Hyams kako rekoh snima par pristojnih tuča ali ostatak filma je potrošen u beskrajnim dijaloškim scenama, smeštenim na odvratnim lokacijama, sa manje-više groznim glumcima. Čini mi se da je Hyams u ovom filmu hteo da ide back to basics putem kao Ben Ramsey u BLOOD AND BONE ali na kraju DRAGON EYES upravo deluje kao upozorenje šta je BLOOD AND BONE mogao da bude da ga nisu radili vanredan reditelj i glumac kao što je Michael Jai White.

No comments:

Post a Comment