Saturday, March 13, 2004

BIG BOUNCE/50 FIRST DATES

Prvo sam overio BIG BOUNCE, koji je prilicno slab. Mnogo sam ocekivao od George Armitagevog flicka kojim se prakticno vraca na teritoriju blisku svom najvecem filmu MIAMI BLUES. Meni je Willeford naravno daleko superiorniji pisac od Dutch Leonarda ali nekako postoji dinamican odnos izmedju njih dvojice. Uostalom na Willefordima koje imam, courtesy of Big Daddy Tripp, ima Dutchov predgovor.

Nazalost, BIG BOUNCE je ispao bas messy affair. Doduse, ima indicija da ga Armitage delimicno nije rezirao zbog nekih zdravstvenih nevolja. No svejedno, Guiterezov skript je suvise neobavezan za americki film. I nedostaje mu cak i uzarenost Dutchovih dijaloga. Medjutim, ne bih bio Armitageov kinky fan i poverenik kada ne bih rekao da bi BIG BOUNCE, isti ovakav, samo sa francuskim glumcima, bio idealan Chabrolov film...

50 FIRST DATES je mogao da bude remek-delo da nije zaista neuspelih i glupih grossout momenata. Ovo je samo naizgled gimmick driven grossout romcom. Gimmick je toliko mracan da romcomu daje gotski element. Prica time dobija neocekivanu emocionalnost. Adam je dobar. A Drew je... Drew je... Ne znam sta da kazem. Bas sam sucker za Drew.

No comments:

Post a Comment